Beslissing - OMV_2024077127 - het bouwen van een eengezinswoning met carport, bouwen van een bijgebouw (tuinberging + overdekt terras) en de wijziging van het reliëf van de bodem voor het aanleggen van een infiltratievoorziening te Bosstraat zn - afdeling 4 sectie A nr. 727L - voorwaardelijke vergunning - door CBS dd. 12 november 2024

 

BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

 

 

mevrouw Carina Boonen hebben een aanvraag ingediend voor:

  • stedenbouwkundige handelingen als vermeld in artikel 4.2.2 en artikel 4.2.4 van de VCRO

 

Kort omschreven gaat het over het bouwen van een eengezinswoning met carport, bouwen van een bijgebouw (tuinberging + overdekt terras) en de wijziging van het reliëf van de bodem voor het aanleggen van een infiltratievoorziening.

 

Omgevingsloket nr.: OMV_2024077127

 

De aanvraag heeft als adres afdeling 4 sectie A nr. 727L.

 

Het College van burgemeester en schepenen heeft op 12/11/2024  de omgevingsvergunning voorwaardelijk verleend. onder volgende voorwaarden:

-          De aanvrager is ertoe verplicht het begin van de werkzaamheden of handelingen waarvoor vergunning is verleend, door te geven via het Omgevingsloket ten minste acht dagen voor het aanvatten van die werkzaamheden of handelingen;

 

-          De voorwaarden zoals gesteld in het advies van de Vlaamse Maatschappij voor watervoorziening, dienen strikt gevolgd te worden.             

 

-          De voorwaarden zoals gesteld in het advies van Fluvius, dienen gevolgd te worden.

 

-          De groenaanleg (incl. beplanting groendak), zoals aangeduid op het inplantingsplan van de nieuwe toestand, dient daadwerkelijk uitgevoerd te worden. De aanplant dient te gebeuren in het eerst volgende plantseizoen na vestiging van domicilie. (eerste ingebruikname woning)

 

-          De haag, gelegen in de voortuinzone (tussen voorgevel en rooilijn) dient beperkt te worden tot een hoogte van 1meter omwille van verkeersveiligheid.

-          Voor de aanplant van bomen, hagen… nabij perceelscheidingen, dient rekening gehouden te worden met de bepalingen van het Veldwetboek.

  • De hagen en struiken dienen op minstens 50 cm van de perceelsgrenzen geplant te worden;
  • Hoogstammige bomen dienen op minstens 2 meter van de perceelsgrens te worden ingericht.

-          Aanpassingen aan inrichtingen, constructies of beplantingen op het openbaar domein naar aanleiding van de omgevingsaanvraag of de toekomstige omgevingsaanvraag zijn steeds ten laste van de aanvrager. Alle kosten naar aanleiding van een heraanplanting op het openbaar domein, uitgevoerd naar aanleiding van een omgevingsaanvraag voor het verkavelen van gronden of een omgevingsaanvraag van een particulier, blijft ten laste van de aanvrager.

-          Naastliggende percelen (met inbegrip van het openbaar domein) mogen geen hinder of overlast ondervinden inzake hemelwaterproblematiek. Het hemelwater dat op de nieuwe verharding(en)/constructie(s) terechtkomt, moet op natuurlijke wijze doorheen of naast die verharding(en)/constructie(s) op het eigen terrein in de bodem infiltreren. Het hemelwater mag niet rechtstreeks afwateren naar naastliggende percelen (met inbegrip van het openbaar domein). Hemelwater mag eveneens niet opgevangen en rechtstreeks afgevoerd worden naar de openbare riolering door middel van straatkolken, afvoergoten of vergelijkbare voorzieningen;

-          De bouwheer dient, conform artikel 8 van het decreet op het archeologisch patrimonium de dato 30 juni 1993 en zijn latere wijzigingen, elk roerend of onroerend goed dat hij vindt of vermoedt gevonden te hebben, te melden binnen de 3 dagen aan het Onroerend Erfgoed Limburg, Hendrik Van Veldekegebouw, Koningin Astridlaan 50 bus1 te 3500 Hasselt (www.onroerenderfgoed.be/een-vondst-melden);

 

Een afschrift van de beslissing kan je opvragen via omgevingsloket@bree.be

 

U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van of belanghebbende bent bij de besluitvorming over de afgifte van een omgevingsvergunning of de bijstelling van de vergunningsvoorwaarden.

 

Bezorg hiertoe een beroepschrift:

-        bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of

-        per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan: De Deputatie van de provincie Limburg, T.a.v. Directie Omgeving, Dienst Omgevingsvergunningen, Universiteitslaan 1, 3500 HASSELT.

 

Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezet op. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.

Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan op 15/11/2024. Deze dag is niet inbegrepen.

Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschrift aan:

-        de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.

-        het college van burgemeester en schepenen van de stad Bree, Vrijthof 10 te 3960 Bree

 

Vermeld in uw beroepschrift het volgende:

  1. uw naam en adres en het feit dat u een beroep instelt als lid van het betrokken publiek;
  2. de volgende referentie: (OMV_2024077127);
  3. de redenen waarom u beroep aantekent;
  4. een omschrijving van de gevolgen die u ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van deze beslissing of het belang dat u hebt bij de besluitvorming over de afgifte van de omgevingsvergunning.
  5. of u gehoord wenst te worden.

 

Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Limburg, BE18 0910 1811 3565 (BIC: GKCCBEBB) met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2024077127)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.

 

Mededeling ‘omgevingsvergunning – beroep’, gevolgd door het referentienummer van het omgevingsloket, de gemeente en naam aanvrager van het project, en voeg het betalingsbewijs toe aan jouw beroepschrift.

 

De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015.