BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING
De Keyartmolen BV hebben een aanvraag ingediend voor:
- stedenbouwkundige handelingen als vermeld in artikel 4.2.2 en artikel 4.2.4 van de VCRO
- de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit
Kort omschreven gaat het over het restaureren en herbestemmen van een watermolen.
Omgevingsloket nr.: OMV_2024061149
De aanvraag heeft als adres afdeling 4 sectie B nr. 1004B.
Het College van burgemeester en schepenen heeft op 04/11/2024 de omgevingsvergunning voorwaardelijk verleend. onder volgende voorwaarden:
Bijzondere milieuvoorwaarde
Voorwaarden inzake milieu.
Gecoördineerde toestand:
Rubriek | Omschrijving | Gecoördineerde toestand | Klasse |
3.4.1°a) | Lozen van afvalwater | 0,110 m3/u | 3 |
10.1.1°b) | Uitbaten van een whisky distillerie | 46 kW | 3 |
Algemene voorwaarden:
- Hfdst 4.1: algemene voorwaarden.
- Hfdst 4.2: beheersing van oppervlaktewaterverontreiniging.
- Hfdst 4.3: beheersing van bodem- en grondwaterverontreiniging.
- Hfdst 4.4: beheersing van luchtverontreiniging.
- Hfdst 4.5: beheersing van geluidshinder.
- Hfdst 4.6: beheersing van hinder door licht.
- Hfdst 4.8: verwijdering van PCB’s en PCT’s.
- Hfdst 4.9: energieplanning en energieaudits.
- Hfdst 4.10: emissies van broeikasgassen.
Sectorale voorwaarden:
- Hfdst 5.3: het lozen van afvalwater en koelwater.
- Hfdst 5.10: dranken.
Stedenbouwkundige voorwaarde
- De vergunning strekt zich enkel uit tot het voorwerp van de aanvraag, zijnde het restaureren en herbestemmen van een watermolen, zoals aangeduid op de ingediende plannen.
- Vergunnings- en/of meldingsplichtige handelingen die reeds op het perceel zijn uitgevoerd maar niet zijn opgenomen in de huidige aanvraag werden niet beoordeeld en zijn bijgevolg uitgesloten van huidige vergunning.
- Alle kosten voor eventuele aanpassingen aan het openbaar domein (werken om aan te sluiten op de bestaande verhardingen, aanleg verhardingen, groenaanleg, …) zijn ten laste van de aanvrager
- Eventuele aanpassingen aan de nutsvoorzieningen (elektriciteit, gas, telefoon, water, telekabel, riolering, …) ten behoeve van de bouw van dit project zijn volledig ten laste van de aanvrager.
- De voorwaarden opgelegd in het gunstig advies van Wyre - netaanleg (dd. 29/07/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- De voorwaarden opgelegd in het gedeeltelijk voorwaardelijk gunstig advies van De Watergroep - Provinciale directie Limburg (dd. 02/08/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- De voorwaarden opgelegd in het voorwaardelijk gunstig advies van het Departement Landbouw en Zeevisserij (dd. 09/08/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- De voorwaarden opgelegd in het gunstig advies van Proximus (dd. 16/08/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- De voorwaarden opgelegd in voorwaardelijk gunstig advies van Fluvius – DIGI (dd. 21/08/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- De voorwaarden opgelegd in het voorwaardelijk gunstig advies van Provincie Limburg – Dienst Water en Domeinen (dd. 10/09/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Bijzondere aandacht dient uit te gaan naar de opgelegde constructievoorwaarden, zoals geformuleerd in dit advies. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- De voorwaarden opgelegd in het voorwaardelijk gunstig advies van Watering – Het Grootbroek (dd. 10/09/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- De voorwaarden opgelegd in het gedeeltelijk gunstig advies van De Vlaamse Waterweg - Afdeling Regio Oost (dd. 25/09/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- De voorwaarden opgelegd in het voorwaardelijk gunstig advies van het Agentschap voor Natuur en Bos – Limburg (dd. 26/09/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- De voorwaarden opgelegd in het voorwaardelijk gunstig advies van de Hulpverleningszone Noord-Limburg – Preventiedienst (dd. 28/10/2024) dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- Het gerestaureerde gebouw mag pas is gebruik worden genomen na een gunstig eindcontroleverslag van de Hulpverleningszone Noord-Limburg.
- De voorwaarden opgelegd in het gedeeltelijk voorwaardelijk gunstig advies van het Agentschap Onroerend Erfgoed - Regio Oost (dd. 26/08/2024), dienen strikt opgevolgd te worden. Het advies kan digitaal geraadpleegd worden in het Omgevingsloket.
- Alle nieuwe groenvoorzieningen en onverharde delen van het perceel dienen uitgevoerd te worden zoals aangeduid op het ingediende inplantingsplan.
- De bestaande bomen op het perceel moeten behouden blijven.
- Alle werken moeten uitgevoerd worden volgens de regels van de kunst en door ervaren vaklieden.
- Nieuwe materialen en technieken moeten compatibel zijn met de bestaande materialen en technieken. Nieuwe bakstenen en/of recuperatiestenen moeten qua kleur en afmetingen identiek moeten zijn aan de bestaande stenen.
- Het metselverband moet uitgevoerd worden volgens het bestaand kruisverband.
- Strekkenlagen en lintvoegen moeten bij de overgangen tussen bestaand en nieuw gevelmetselwerk naadloos in elkaar overlopen. De diktes van de lintvoegen en stootvoegen moeten identiek zijn aan de bestaande voegdiktes.
- De bepalingen, vermeld in de gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratie-voorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater, vastgesteld bij besluit van de Vlaamse regering van 10/02/2023, dienen strikt opgevolgd te worden.
- Asbesthoudende dakbedekking en andere asbesthoudende materialen moeten afgebroken worden conform de geldende reglementering waarbij bij de uitvoering van deze werken alle nodige maatregelen moeten worden getroffen om verspreiding van stof en asbestvezels in de omgeving te vermijden en dit conform Vlarem II, hoofdstuk 6.4 – Beheersing van asbest en/of www.asbestinfo.be.
- Naastliggende percelen (met inbegrip van het openbaar domein) mogen geen hinder of overlast ondervinden inzake hemelwaterproblematiek. Het hemelwater dat op de nieuwe verharding(en)/constructie(s) terechtkomt, moet op natuurlijke wijze doorheen of naast die verharding(en)/constructie(s) op het eigen terrein in de bodem infiltreren. Het hemelwater mag niet rechtstreeks afwateren naar naastliggende percelen (met inbegrip van het openbaar domein). Hemelwater mag eveneens niet opgevangen en rechtstreeks afgevoerd worden naar de openbare riolering door middel van straatkolken, afvoergoten of vergelijkbare voorzieningen.
- De vergunde plannen dienen strikt gevolgd te worden. Het niet-volgen van de vergunde plannen en het niet-tijdig en/of correct uitvoeren van de voorwaarden binnen de wettelijke of in de vergunning meegedeelde termijn(en) kan aanleiding geven tot de opstart van een handhavingsprocedure.
- Het uitvoeren en/of het in stand houden van de onvergunde handelingen kan aanleiding geven tot de opmaak van een proces-verbaal (in geval van een stedenbouwkundig misdrijf) of een bestuurlijk verslag van vaststelling (in geval van een stedenbouwkundige inbreuk) met als mogelijke gevolgen een bestuurlijke geldboete en een bestuurlijke herstelprocedure of gerechtelijke vervolging om aldus herstel af te dwingen.
Een afschrift van de beslissing kan je opvragen via omgevingsloket@bree.be
U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van of belanghebbende bent bij de besluitvorming over de afgifte van een omgevingsvergunning of de bijstelling van de vergunningsvoorwaarden.
Bezorg hiertoe een beroepschrift:
- bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of
- per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan: De Deputatie van de provincie Limburg, T.a.v. Directie Omgeving, Dienst Omgevingsvergunningen, Universiteitslaan 1, 3500 HASSELT.
Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezet op. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.
Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan op de dag van de aanplakking. Deze dag is niet inbegrepen.
Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschrift aan:
- de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.
- het college van burgemeester en schepenen van de stad Bree, Vrijthof 10 te 3960 Bree
Vermeld in uw beroepschrift het volgende:
- uw naam en adres en het feit dat u een beroep instelt als lid van het betrokken publiek;
- de volgende referentie: (OMV_2024061149);
- de redenen waarom u beroep aantekent;
- een omschrijving van de gevolgen die u ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van deze beslissing of het belang dat u hebt bij de besluitvorming over de afgifte van de omgevingsvergunning.
- of u gehoord wenst te worden.
Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Limburg, BE18 0910 1811 3565 (BIC: GKCCBEBB) met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2024061149)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.
Mededeling ‘omgevingsvergunning – beroep’, gevolgd door het referentienummer van het omgevingsloket, de gemeente en naam aanvrager van het project, en voeg het betalingsbewijs toe aan jouw beroepschrift.
De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015.