Beslissing - OMV_2024106988 - 20243V - het creëren van 8 loten waarvan 4 bouwkavels voor open bebouwing, 2 bouwkavels voor half open bebouwing, 1 kavel voor aanleg nieuwe wegenis en 1 restkavel te Langensveld zn - afdeling 4 sectie A nr. 878C - voorwaardelijke vergunning - door CBS dd. 10 februari 2025

 

BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

 

 

de heer Mathieu Rutten hebben een aanvraag ingediend voor:

  • het verkavelen van gronden

 

Kort omschreven gaat het over het creëren van 8 loten waarvan 4 bouwkavels voor open bebouwing, 2 bouwkavels voor half open bebouwing, 1 kavel voor aanleg nieuwe wegenis en 1 restkavel.

 

Omgevingsloket nr.: OMV_2024106988

 

De aanvraag heeft als adres afdeling 4 sectie A nr. 878C.

 

Het College van burgemeester en schepenen heeft op 10/02/2025  de omgevingsvergunning voorwaardelijk verleend. onder volgende voorwaarden:

-          De aanvrager is ertoe verplicht het begin van de werkzaamheden of handelingen waarvoor vergunning is verleend, door te geven via het Omgevingsloket ten minste acht dagen voor het aanvatten van die werkzaamheden of handelingen;

 

-          De notariële akte voor de aankoop van de zogenaamde “peststrook” (kadastraal gekend als 426/D2) voor een bedrag van 6.250 euro, dient te worden verleden alvorens het verkavelingsattest kan worden verleden;

 

-          Lot 8, zoals aangegeven op het verkavelingsplan opgesteld door Landmeters- en vastgoedexperten BVBA met een oppervlakte van 00a 09ca, dient gevoegd te worden bij lot 7. Lot 7 en lot 8 tezamen hebben een oppervlakte van 05a51ca en krijgen de bestemming “wegzaten”. Het restperceel lot 8, dient dus kostenloos overgedragen te worden aan de stad.

 

-          De door de ontwerper gevoegde verkavelingsvoorschriften bij de aanvraag zijn niet van toepassing. De verkavelingsvoorschriften opgemaakt door de gemeente zijn van toepassing.

 

-          Te voldoen aan volgende voorwaarden met betrekking tot de watertoets:

 

  • De toekomstige aanvragen tot omgevingsvergunning dienen te voorzien in maatregelen voor opvang en lozing van hemelwater. De bepalingen van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater (Besluit Vlaamse Regering dd. 5 juli 2013) moeten alleszins nageleefd worden.

 

  • Indien er ondergrondse constructies worden opgericht, de bemaling voldoet aan de voorwaarden zoals opgelegd in Vlarem II.

 

  • Een permanente drainage, ook al is dit in functie van een aanleg van een ondergrondse constructie, mag niet voorzien worden aangezien permanente drainage een continue verlaging van de grondwaterstand tot gevolg heeft.

 

-          De initiatiefnemer handelt volgens en voldoet aan de reglementeringen van de nutsmaatschappijen.             

 

  • Er dient voldaan te worden aan het voorwaardelijk gunstig advies van Fluvius afgeleverd op 28 oktober 2024;             
     
  • Er dient voldaan te worden aan het voorwaardelijk gunstig advies van Proximus afgeleverd op 24 september 2024;

 

  • Er dient voldaan te worden aan het voorwaardelijk gunstig advies van Wyre  afgeleverd op 6 september 2024;

 

  • Er dient voldaan te worden aan het voorwaardelijk gunstig advies van De Watergroep  afgeleverd op 18 september 2024;

 

-          De maatregelen opgenomen in de archeologienota moeten uitgevoerd worden. 

 

-          Voor de aanplant van bomen, hagen… nabij perceelscheidingen, dient rekening gehouden te worden met de bepalingen van het Veldwetboek;             

 

-          De gemeenteraadsbeslissing dd. 22 oktober 2024 houdende de zaak der wegenis geldt onverwijld.

 

-          De akte van deze gratis grondafstand aan de gemeente en de definitieve aanvaarding wegtracé dient beschreven te zijn alvorens een lot kan vervreemd worden of een omgevingsvergunning voor het bebouwen van een lot kan verkregen worden.

 

-          Kosten voor het voorzien/verleggen of uitbreiden van de nutsleidingen moeten gedragen worden door de verkavelaar;

 

-          Aanpassingen aan inrichtingen, constructies of beplantingen op het openbaar domein naar aanleiding van de omgevingsaanvraag of de toekomstige omgevingsaanvraag zijn steeds ten laste van de aanvrager. Alle kosten naar aanleiding van een heraanplanting op het openbaar domein, uitgevoerd naar aanleiding van een omgevingsaanvraag voor het verkavelen van gronden of een omgevingsaanvraag van een particulier, blijft ten laste van de aanvrager.             

-          Indien ter bereikbaarheid van het perceel aanpassingswerken op het openbaar domein dienen te gebeuren zoals o.m. het verwijderen van een boom, verlichtingspaal, aanpassing van parkeerplaatsen, borduren,… dienen deze werken afzonderlijk aangevraagd te worden in samenspraak met de Technische Dienst van de stad Bree waarbij de volledige kosten voor deze werken moeten worden gedragen door de aanvrager.

 

-          Elke netuitbreiding die noodzakelijk is voor de aansluiting op alle nutsleidingen, zoals waterleiding, riolering, elektriciteit, aardgas, kabel-TV, telefoon, ..., is ten lasten van de aanvrager.

 

-          De paalstenen aan de rooilijn dienen geplaatst te worden. 

 

-          De berm mag niet verhard worden, met uitzondering van de inritten, zodat het regenwater in de grond kan dringen.

 

-          De omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden kan gelden als omgevingsvergunning voor de aanleg van de wegenis en het openbaar domein.             

 

-          Vervreemding van een lot uit de verkaveling kan pas geschieden, nadat het attest conform artikel 4.2.16 §2 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening werd afgeleverd, waaruit blijkt dat aan alle voorwaarden van de omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden werd voldaan.

 

Een afschrift van de beslissing kan je opvragen via omgevingsloket@bree.be

 

U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van of belanghebbende bent bij de besluitvorming over de afgifte van een omgevingsvergunning of de bijstelling van de vergunningsvoorwaarden.

 

Bezorg hiertoe een beroepschrift:

-          bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of

-          per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan: De Deputatie van de provincie Limburg, T.a.v. Directie Omgeving, Dienst Omgevingsvergunningen, Universiteitslaan 1, 3500 HASSELT.

 

Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezet op. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.

Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan vanaf de datum van aanplakking. Deze dag is niet inbegrepen.

Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschrift aan:

-          de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.

-          het college van burgemeester en schepenen van de stad Bree, Vrijthof 10 te 3960 Bree

 

Vermeld in uw beroepschrift hetvolgende:

  1. uw naam en adres en het feit dat u een beroep instelt als lid van het betrokkenpubliek;
  2. de volgende referentie: (OMV_2024106988);
  3. de redenen waarom u beroepaantekent;
  4. een omschrijving van de gevolgen die u ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van deze beslissing of het belang dat u hebt bij de besluitvorming over de afgifte van de omgevingsvergunning.
  5. of u gehoord wenst teworden.

 

Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Limburg, BE18 0910 1811 3565 (BIC: GKCCBEBB) met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2024106988)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.

 

Mededeling ‘omgevingsvergunning – beroep’, gevolgd door het referentienummer van het omgevingsloket, de gemeente en naam aanvrager van het project, en voeg het betalingsbewijs toe aan jouw beroepschrift.

 

Tegen het besluit van de gemeenteraad over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg kan in het kader van een schorsend administratief beroep tegen de vergunningsbeslissing een georganiseerd administratief beroep worden ingesteld bij de Vlaamse Regering. Artikel 31/1 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning regelt deze beroepsmogelijkheid. Ingevolge het delegatiebesluit is de minister, bevoegd voor Mobiliteit en Openbare Werken, bevoegd voor dit “wegenberoep”. Dit beroep kan niet digitaal worden ingesteld.

 

De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015.